FOTO: AKO SA PESTUJÚ SLOVENSKÉ POCTIVÉ PARADAJKY

Konzumujete paradajky, ktoré sú bez chuti?

Tieto farmárske paradajky vás presvedčia, že na Slovensku máme kvalitné potraviny!

 

Prečo má náš farmár - pán Šalát v skleníku čmeliaky a tabak? Prečítajte si v krátkej FOTOREPORTÁŽI!

Farmárov vždy najskôr preverujeme, tentokrát sme sa boli na návšteve u pána Šaláta a na vlastné oči sme sa chceli presvedčiť, ako pestuje slovenské EKO paradajky. A čo-to zaujímavé sme sa popri tom aj dozvedeli:

 

 

 

Slovenské EKO paradajky Tornádo. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenské EKO paradajky - žlté odroda Azoychka. Foto: Svet Bedničiek, 2016

 

Paradajky pestuje pán Šalát prirodzene v pôde, burinu ručne trhá a dáva si záležať na starostlivosti o každú rastlinku.

 

Slovenské EKO paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenské EKO paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016


Kde tu sa objaví iná zeleninka, baklažány, petržlen, uhorky... No hlavne pestuje rôzne veľké i malé paradajky: guľaté, oválne, hruškového tvaru, super veľké...
 

Slovenský baklažan a stonkový zeler. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenské EKO paradajky - Supersteak veľké. Foto: Svet Bedničiek, 2016

 

Slovenské EKO cherry paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenské EKO paradajky - žltá hruška. Foto: Svet Bedničiek, 2016


Pán Šalát pestuje rôzne druhy veľkých aj cherry paradajok. Sú farebné, zelené, čierne, hnedé, žlté, čierne, pásikavé...
 

Slovenské farebné EKO cherry paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenské EKO paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016


Ochutnávame :). Atmosféra je neopakovateľná... Chuť paradajok sa v ústach príjemne rozplýva, sú neskutočne sladké :). A po zbere zaslúžená siesta.
 

Slovenské EKO paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Oddych farmárov. Foto: Svet Bedničiek, 2016

 

Slovenské EKO paradajky a papriky. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenské EKO paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016


Na foto vpravo je tabak. Priťahuje hmyz - škodcov, ktorý by inak hosťoval na rajčinách. Takto si radšej pochutnajú na tabaku.
 

Slovenské EKO paradajky. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Tabak. Foto: Svet Bedničiek, 2016

 

V skleníku sa nachádzajú aj akési jednoduché "búdky" pre čmeliaky, ktoré sú prirodzeným predátorom proti škodcom. Vidíme, že rastliny opeľujú včely, na eko baklažán sa práve chystá húsenica... :)
 

Včely robia svoju prácu. Foto: Svet Bedničiek, 2016

Slovenský baklažan. Foto: Svet Bedničiek, 2016


Ochutnajte slovenské farebné paradajky :) - sú vynikajúce a vypestované poctivo!!

Ako sme raz uviedli do interview: "Vyrastal som na lazoch, kde som trávil veľa času, hlavne v lete cez prázdniny. Tu sme pestovali zeleninu, chovali domáce zvieratá a poznali, čo je to ťažká práca v krásnom prostredí a chuť toho, čo sme si dopestovali a dochovali, bola tá pravá, takú akú by mali zažiť všetci, aby ju mali s čím porovnať."

Váš Svet Bedničiek: Potraviny, ktoré majú dušu.

preskúmať slovenské paradajky