Aj vy milujete grilovanie? Pozrite si tipy, ako správne ugrilovať rybu - grilovaný kapor, alebo pstruh či sumček africký, ktorý ostane šťavnatý...
Za tento recept ďakujeme šikovnej foodblogerke Dodik Pear: Instagram: @dodikpear, Facebook: @Recepty 6m+ :-)
POTREBUJEME:
na šalát:
na dochutenie ryby:
SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)
POSTUP:
Z feniklu odkrojíme silnejšie stonky v hornej časti. Spodok necháme v celku. Naparíme si ho, alebo uvaríme. Varíme pár minút a potom vložíme do misky zo studenou vodou.
Dužinu nakrájame na pásiky. Pridáme suroviny určené na šalát.
GRILOVANIE KAPRA: Rybku si umyjeme, jemne osušíme a jemne posypeme soľou a korením, kapra môžeme aj marinovať cez noc pred grilovaním: potrieme ho trochou oleja, korenia, pridáme nadrobno posekané čerstvé bylinky (ktoré krásne prevoňajú rybacinu) a soli a necháme cez noc odležať.
Rošt nepotierame vôbec, alebo horúci rošt len zľahka pretrieme tukom zo slaniny.
Ryby všeobecne vyžadujú len krátku tepelnú úpravu. Ak máme filety, na gril položíme kapra stranou s kožou – a necháme ho tam pár minút (netreba s ním hýbať skôr, aby sa nám mäsko nerozpadlo). Cieľom nie je rybu spáliť, ale jemne ugrilovať tak, aby ostala šťavnatá. Mäso po pár minútach (podľa stupňa rozhorúčenia grilu) otočíme a rybku dopečieme. Kapor bude šťavnatý a prevoňaný chuťou byliniek.
Dobrú chuť :-)
Za tento recept ďakujeme šikovnej foodblogerke Dodik Pear: Instagram: @dodikpear, Facebook: @Recepty 6m+ :-)