Jarné rolky so zelenou papájou

Jarné rolky so zelenou papájou
4 porcie
30 min

Barbora Kyšková (Drahovská) je známa blogerka, ktorá predstavuje hlavne veľmi chutné a nápadité vegánske alebo vegetariánske jedlá. Vyskúšajte tento skvelý recept na prípravu zelenej papáje. Všetky jej úžasné recepty nájdete tu a jej Instagram účet Rebarbora vegan blog tu. :) 

Zelená papája je nezrelé ovocie, ktoré sa väčšinou využíva v receptoch ázijskej kuchyne. Jej chuť je dosť nevýrazná, trošku pripomínajúca našu poľnú uhorku. Pýtate sa, prečo by som ju potom mala/mal jesť? Lebo obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a napríklad okrem iného uľahčuje trávenie, vďaka tráviacemu enzýmu papainu.

Je to jedno z najzdravších ovocí vôbec. Najlepšie je použiť ju v surovom stave do šalátov alebo práve do takýchto jarných roliek, ale dá sa pridať aj do teplej kuchyne napríklad do curry, ryžových rezancov alebo sa z nej dokonca dajú pripraviť chutné hranolky.

 

Ingrediencie:

  • ryžový papier
  • ryžové rezance
  • zelená papája, červená paprika, avokádo, mango, červená kapusta, mrkva, tofu, klíčky, pak choy
  • arašidové maslo, sójová omáčka, chilli, voda

 

 

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)

 

Ryžový papier namočíme do horúcej vody, rozprestrieme ho na pracovnú plochu a v strede ho naplníme zeleninou, klíčkami, ryžovými rezančekmi vermicelli,  tofu, mangom alebo avokádom. Ja som ich plnila oranžovou paprikou, červenou kapustou, pak choi, zelenou papájou, mangom a vermicelli rezancami.

Namáčame si ich do omáčky z arašidového masla, tamari, javorového sirupu, chilli a vody, ktorou omáčku zriedime.

Ak si chcete pripraviť z papáje hranolčeky, papáju očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré povaríme vo vriacej vode približne 4 minúty a po vychladnutí ich obalíme v zmesi z tapiokového škrobu, sušenej papriky, soli, curry korenia a trošky oleja.  Konzistencia by malo byť ako cestíčko na obaľovanie. Pečieme pribižne 20 minút pri 180 na horkovzduch.

Dobrú chuť praje Barbora Kyšková 
*jej iné recepty nájdete tu a jej Instagram účet Rebarbora vegan blog tu. :) 

 

 

 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu