Kačacia paštéta

Kačacia paštéta
4 porcie
1 min

Kačka je na jeseň veľkou gastronomickou hviezdou a je nespočetne veľa druhov prípravy, ako si ju vychutnať. Jedným z nich je domáca paštéta, ktorú si veľmi rýchlo a hravo viete pripraviť doma. Recept zo surovín od Sveta Bedničiek pripravila Anna z blogu Mycake.sk, Instagram: mycake.sk.

Ingrediencie:

 

  • 350 g kačacích pečienok
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g masla
  • 50 ml 33 % smotany
  • 2 PL kačacej masti
  • 1 KL tymiánu
  • soľ a čierne mleté korenie
  • 1 pomaranč
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL medu

 

 

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)

 

Anna z blogu Mycake.sk

Nakrájanú cibuľku osmahneme do zlata na masti a pridáme blán zbavenú a očistenú pečienku. Tú restujeme sprudka asi 3 minúty a potom plameň stíšime. Pridáme prelisovaný cesnak, tymián a  okorením čiernym korením. Preložíme do mixéra a mixujeme dohladka. Ďalej mixujeme a postupne pridávame maslo, smotanu a zarovnanú lyžičku soli.

Medzitým si do kastrólika odblaníme, nakrájame pomaranč a rozmixujeme. Pridáme med, citrón a na miernom plameni redukujeme, kým nám nevznikne konzistencia džemu.

Pripravenú paštétu  si naložíme do sklenených pohárikov, na vrch pridáme pomarančovú zmes a odložíme do chladničky na neskoršiu konzumáciu. Dobrú chuť 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu