Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku
10 porcie
15 min

Aj vy milujete medvedí cesnak? Jeho sezóna je krátka, vychutnajte si ho preto naplno! Vynikajúci je čerstvý len tak na chlebík, ale mnohí z neho robia domáce pesto. Vyrobíte ho naozaj rýchlo a jednoducho. Chutí len tak natretý na chlebíku, použiť ho môžete ako omáčku k cestovinám, marinovať ním ryby, ochutiť zeleninový šalát… Fantázií sa medze nekladú. Niekto používa aj syr parmezán, niekto obľubuje pesto bez syra. Platí, že namiesto vlašských orechov môžete do tohto pesta použiť naozaj akékoľvek iné orechy.

  • INGREDIENCIE
     
  • 1  zväzok čerstvého medvedieho cesnaku (100 gramov)
  • 100 ml kvalitného chutného olivového oleja
  • 1 pohár vlašských orechov (resp. iných orieškov podľa chuti)
  • pár kvapiek čerstvej šťavy z citróna
  • za hrsť syra (ideálne parmezán)
  • štipka himalájskej soli

pesto z medvedieho cesnaku

Zdroj: Pixabay.com


POSTUP:

Listy medvedieho cesnaku nakrájame, vložíme spolu s ostatnými surovinami do mixéru, mixujeme až do hladkej konzistencie. Ak sa vám pesto zdá husté, môžete pridať ešte olej.

Pesto skladujeme v chladničke v dobre očistených sklenených pohároch, napr. z detskej výživy, vydržať by vám malo niekoľko týždňov :), ale určite ho zjete skôr!

cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku

Zdroj: Pexels.com

Dobrú chuť Vám praje Svet Bedničiek a ďakujeme Korení Antonín za  recept! :)

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu