Rakytníkové maslo

Rakytníkové maslo
4 porcie
30 min

Recept zo surovín od Sveta Bedničiek pripravila šikovná a inšpiratívna blogerka Dominika: Instagram: @dodik_pear :-)

Ingrediencie:

  • smotana na šľahanie 30 - 33%
  • plody rakytníku

 

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)

 

Foto: @dodik_pear

POSTUP: Príprava v prístroji Philips AVENT 4v1 (dostanete kúpiť v našom e-shope TU).

Do mixéru Philips Avent 4v1 alebo kuchynského robota nalejeme 0,5l smotany a zapneme miešanie na 10 minút. Smotana sa najskôr zmení na klasickú šľahačku. V mixovaní pokračujeme až kým sa šľahačka nezmení na hrudkovitú hmotu. Vtedy sa smotana rozdelí na maslo a cmar ( priehľadná tekutina ). Maslové mlieko scedíme. Na stenách robota nám ostane maslo, ktoré pomocou varešky alebo naberačky stláčame a snažíme sa z neho vytlačiť čo najviac tekutiny. Maslo je teraz hotové, musíme ho však na predĺženie trvanlivosti ešte premyť. Preto do neho nalejeme studenú, až ľadovú vodu a pomixujeme ešte 30 sekúnd. Následne vodu vylejeme. Zostane nám chutné domáce maslo :) Následne do neho pridáme očistený rakytník, premiešame a uskladníme v uzatvárateľnej nádobe, skladujeme v chlade.

 

Dobrú chuť :)

 

Recept zo surovín od Sveta Bedničiek pripravila blogerka Dominika: Instagram: @dodik_pear :-)

Páči sa Vám tento recept?