Recept na ossobuco s kari ryžou

Recept na ossobuco s kari ryžou
2 porcie
60 min


Ako hovorí Halina Pawlovská: "Když nevíte co říct, použite citát"! "Recept samotný nemá dušu. Tú mu vdychuje kuchár". Osso buco (alebo aj ossobuco) je taliansky tradičný recept známy od 19. storočia, Tento recept pre Vás pripravila s láskou Foodblogerka Dodik Pear @dodikpear

INGREDIENCE:

  • osso buco BIO 
  • 3 PL maslo
  • 3 PL olej
  • morská soľ
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • podľa potreby na obalenie múka hladká
  • 250 ml hovädzí vývar
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks veľká cibuľa
  • na prílohu: ryža a kari korenie
     

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)


 

POSTUP: 

  • Osso buco umyjete a osušíte. Očistíte a nakrájate si cibuľu a cesnak. Do misky následne dajte múku, soľ, čierne korenie podľa chuti, ako je kto zvyknutý.
  • Jemne som mäso "poprášila" múkou a opražila som ho z každej strany.
  • Pridala nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • potom ho premiestnime do pekáča a zalejeme vývarom
  • pečieme cca cca 3.5hodiny.
  • ako prílohu som zvolila zemiakové pyré s medvedím cesnakom.

    Variácii je neúrekom, stojí to za vyskúšanie! Je to relatívne lacné, pomerne jednoduché a výborné jedlo úžasne delikátnej chuti, ktoré sa oplatí uvariť. Dobrú chuť:-)! Je známych viac verzií, podľa toho, kde sa varí, dokonca sa môže o niečo líšiť i v každej domácnosti. Nám táto verzia chutila, ale určite vyskúšame aj iné...

osso buco recept

 


 

Za recept pripravený z našich surovín zo Sveta Bedničiek ďakujeme šikovnej mamičke a blogerke Dominike z blogu PEARFOOD. :)

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu