Recept Osso buco - hovädzia kližka s kosťou so zemiakovým pyré a medvedím cesnakom

Recept Osso buco - hovädzia kližka s kosťou so zemiakovým pyré a medvedím cesnakom
2 porcie
60 min

Osso buco (alebo aj ossobuco) je taliansky tradičný recept známy od 19. storočia, má dve základné verzie. Ide o priečne rezaný lýtkový teľací alebo hovädzí sval, uprostred s kosťou so špikom, pripravuje sa dlhým dusením. Má viac verzií. Vždy som túžila ochutnať túto dobrotu. Sen sa stal skutočnosťou! Vďaka @svetbedniciek som pre vás pripravila dva recepty. Ďakujem za poskytnuté materiály od mäska až po zeleninu. Foodblogerka Dodik Pear @dodikpear

INGREDIENCE:

  • osso buco BIO 
  • 3 PL maslo
  • 3 PL olej
  • morská soľ
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • podľa potreby na obalenie múka hladká
  • 250 ml hovädzí vývar
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks veľká cibuľa

 

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)


 

POSTUP: 

  • Osso buco umyjete a osušíte. Očistíte a nakrájate si cibuľu a cesnak. Do misky následne dajte múku, soľ, čierne korenie podľa chuti, ako je kto zvyknutý.
  • Jemne som mäso "poprášila" múkou a opražila som ho z každej strany.
  • Pridala nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • potom ho premiestnime do pekáča a zalejeme vývarom
  • pečieme cca cca 3.5hodiny.
  • ako prílohu som zvolila zemiakové pyré s medvedím cesnakom.

    Variácii je neúrekom, stojí to za vyskúšanie! Je to relatívne lacné, pomerne jednoduché a výborné jedlo úžasne delikátnej chuti, ktoré sa oplatí uvariť. Dobrú chuť:-)! Je známych viac verzií, podľa toho, kde sa varí, dokonca sa môže o niečo líšiť i v každej domácnosti. Nám táto verzia chutila, ale určite vyskúšame aj iné...

osso buco recept

 

 

 

Za recept pripravený z našich surovín zo Sveta Bedničiek ďakujeme šikovnej mamičke a blogerke Dominike z blogu PEARFOOD. :)

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu