Rýchla, jednoduchá GULÁŠOVÁ polievka z BIO mäsa

Gulášová polievka z BIO mäsa
7 porcie
90 min

Kotlíkový guláš patrí k letu. Tento RECEPT je však výnimočný tým, že guláš bude raz-dva hotový aj doma bez kotlíka :) a mäso bude mäkké a rozpadavé, takže ak dostanete chuť, použite tento rýchly overený recept >>>

RECEPT: Rýchla gulášová polievka z BIO mäsa

Veľmi rýchly overený recept na gulášovú hustú polievku :) - mali sme chuť na pravý kotlíkový guláš, a tento bol pripravený doma v hrnci, no bol vynikajúci ako na ohni :) Odporúčame! Ak chcete labužnícku variantu - tento je z BIO hovädzej nožiny (je to vyzreté BIO hovädzie mäso z farmy Turová, takže po uvarení ostáva nádherne mäkké, rozpadavé).
 

ČAS PRÍPRAVY A POČET PORCIÍ: 90 minút, 7 porcií


rýchla gulášová polievka
 

INGREDIENCIE:
 

GULÁŠOVÁ POLIEVKA:

  • 1 kg hovädzia nožina BIO
  • 4 väčšie cibuľe
  • 5-6 väčších zemiakov (podľa chuti)
  • 3 ks zelená paprika
  • 5-6 paradajok (väčších)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • za hrsť húb (ak máme: kozáky, dubáky, čerstvé či sušené)
  • 1 (a viac) štipľavý baraní roh (ak máte radi štipľavé)
  • 1 ČL horčica
  • 1 dcl čierne pivo
  • majorán súšený 2PL
  • sladká mletá paprika 3-4 PL
  • rímska rasca 1 PL
  • pár bobuliek borievky
  • čierne mleté korenie
  • 1 vetvičku rozmarínu a oregana


SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>(kliknutím na košík vpravo)

rýchly guláš z hovädzej nožiny

 


POSTUP:

  • Do veľkého hrnca nalejte na spodok hrnca slnečnicový olej (niekto má rád viac, ale stačí len tak milimetrík)
  • pridajte nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme za občasného miešania do sklovita
  • pridáme na kocky nakrájanú hovädziu BIO nožinu - mäso ešte nesolíme!
  • poriadne popražíme z každej strany, aby sa nám mäso stiahlo
    * Niektorí kuchári solia mäso vopred, niektorí nie. Nám jeden šikovný kuchár prezradil, že on mäso nesolí vopred, jeho guláš sme chutnali a bol vynikajúci, aj mäsko ostalo pekne mäkké :)
  • pridáme červenú mletú papriku, stále miešame (stačí pár minút)
  • podlejeme do 1/2 až 3/4 hrnca vodou, podľa chuti osolíme, pridáme čierne korenie, borievky, huby, vetvičku rozmarínu a oregana
  • a necháme variť pod poodkrytou pokrievkou cca 20 minút
  • medzitým môžete nakrájať zemiaky, 2 si bokom postrúhajte na jemnom strúhadle (nastrúhané zemiaky veľmi pekne zahustia guláš)
  • nakrájame aj paradajky a papriky (na kocky či kolieska - je to na vás)
  • po 20 minútach pridáme do guláša nakrájané zemiaky, horčicu aj pivo a varíme ešte 10 minút
  • následne pridajte nakrájané paradajky aj papriky
  • keď budete cítiť, že sú zemiaky aj zelenina uvarené, môžete pridať aj  2 nastrúhané zemiaky, 4-5 minút ešte povarte a guláš odstavte
  • teraz pridajte aj prelisovaný cesnak a majorán
  • na koniec pridajte zopár čerstvo-nakrájaných lístkov rozmarínu, dodá to gulášu famóznu vôňu i chuť :)

 

rýchly guláš z BIO mäsa hovädzia nožina

 

DOBRÚ CHUŤ Vám praje Svet Bedničiek :)

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu