Šalát so zimnou kapustou a bulgurom

Šalát so zimnou kapustou a bulgurom
6 porcie
30 min

V zimnej kapuste nájdeme provitamín A, vitamín C, B, minerálne látky. Je veľmi zdravá!
Skúste si z nej preto pripraviť tento šalát, ktorý je aj veľmi variabilný - môžete do neho podľa chuti pridať kuracie mäso, ryby či dokonca morské plody...

INGREDIENCE:
 

  • 200 g bulguru
  • 1 KL provensálske korenie
  • olivový olej
  • 6 velkých listov zimnej kapusty
  • 1 paprika
  • šťava z 1/4 citrónu
  • soľ, korenie
  • ryba / kuracie mäso / morské plody
     

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)

 

POSTUP:

Do hrnca nasypeme 200g bulguru. Trošku osolíme, pridáme ČL provensálskeho korenia. Následne pridáme 1 PL olivového oleja a bulgur zalejeme vodou - vody dáme raz toľko, koľko bulguru, teda ak máme napr. na dne hrnca 1 cm bulguru, pridáme ešte cca 2cm vody. Varíme do mäkka. Pomedzi si pripravíme zimnú kapustu  - nakrájame ju najemno. Uvarený bulgur dáme vychladnúť. Následne do neho pridáme zimnú kapustu, pokrájanú papriku, podľa chuti opražené mäso/rybu/morské plody, prípadne tofu. Ochutíme soľou, korením, prípade ešte pridáme olivový olej a pochúťka je na svete!

Za recept ďakujeme skvelej foodblogerke http://www.smoothcooking.cz 

 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu