Segedínsky guláš

Segedínsky guláš
6 porcie
60 min

Segedínsky guláš je jedno z klasických jedál, doma sme ho vždy milovali, či už s chlebíkom alebo domácou knedľou. Každý ho robí možno trošku inak, no veríme, že aj táto verzia vám bude chutiť! :)

segedínsky guláš

 

 

INGREDIENCIE:

  • 1/2 kg bravčového pliecka
  • trošku hladkej múky
  • 1 kopcová lyžica masti alebo olej
  • 2 veľké cibule, pokrájané na hrubo
  • 2-4 ČL sladkej sušenej papriky
  • 400 g kvasenej kapusty (pokrájame, aby neboli slíže dlhé, odkvapkáme ju, ale šťavu si necháme nakoniec - môžeme ňou dochutiť guláš na záver)
  • 1 kelímok zakysanej smotany
  • soľ, biele korenie, štipka cukru

    SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
    (kliknutím na košík vpravo)

kvasená domáca kapusta

 


POSTUP:

  • najprv si pokrájame mäso - cca na kocky o rozmeroch 3x3cm
  • do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku a mäso v nej jemne obalíme
  • cibuľu pokrájame na kocky (nemusí byť pokrájaná úplne nadrobno)
  • na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku dozlatista
  • pridáme následne mäso a necháme ho "stiahnuť" sa zo všetkých strán
  • pridáme hneď aj červenú papriku a 0,5l vody
  • následne osolíme, okoreníme
  • varíme cca 30 minút - kým nebude mäsko mäkké
  • následne pridáme do varu scedenú a pokrájanú kyslú kapustu
  • hneď pridáme aj kyslú smotanu a dobre pomiešame
  • dochutíme podľa potreby kyslou šťavou z kapusty alebo cukrom - záleží na Vašej chuti :)

 

Prajeme Vám dobrú chuť! Za recept ďakujeme skvelej foodblogerke http://www.smoothcooking.cz !  

 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu