Zdravá pizza bez múky

Zdravá pizza bez múky
2 porcie
45 min

Zdravá pizza bez múky? Je vynikajúca, jednoduchá a očarí určite každého :). Nenáročná na prípravu a ingrediencie si môžete prispôsobiť podľa Vašej chuti. My sme zvolili napríklad špenát, huby, výborne sa hodia aj olivy... Dobrú chuť!

 

zeleninová pizza s karfiolom

 

ZDRAVÁ PIZZA:
INGREDIENCE:

  • 1/2 karfiolu
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL sušenej bazalky
  • 1/2 ČL oregána
  • 1/2 ČL sušeného/ čerstvého cesnaku
  • 1/4 hrnčeka nastrúhaného syra (tvrdý, údený, neúdený či parmezán)
  • 3 PL taveného syra Slovenka
  • 1 vajce
  • 1-2 lyžičky rastlinného oleja (slnečnicový, olivový)
  • čerstvý špenát
  • huby/olivy...

    Paradajková omáčka:
     
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 paradajkové pyré /napr. farmárske slovenské z Tvrdošoviec/
  • soľ, čierne korenie, olej
     

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>(kliknutím na košík vpravo)

 

POSTUP:
 

  • rúru predhrejeme na 230°C
  • karfiol nakrájame na čo najmenšie kúsky a varíme ho v osolenej vode asi 4-5 minút (do zmäkknutia)
  • potom karfiol preceďte a nechajte ho dobre odkvapkať, následne nechajte dosušiť na čistej kuchynskej utierke
  • po pár minútach stiahnite rohy utierky, stiahnite ich k sebe a zakrúťte utierkou tak, aby ste tlakom ešte vyžmýkali čo najviac vody
  • následne dajte vyžmýkaný karfiol do misky, pridajte nastrúhaný tvrdý syr (podľa chuti údený, neúdeny, parmezán...)
  • pridajte aj tavený syr, soľ, korenia (bazalku...), a vajce a dôkladne pomiešajte - vznikne nám "cesto" - bez múky
  • plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý následne potrieme troškou oleja
  • na papier následne rukou/lyžičkou vytvarujeme z tohto "cesta" čo najtenšiu okrúhlu placku
  • dáme piecť do predhriatej rúry na 8-12 minút - pokiaľ nám jemne zhnednú okraje


    zeleninová pizza



    OMÁČKA:
    Medzitým, ako sa cesto pečie, pripravíme si paradajkovú omáčku:
     
  • cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno
  • na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľku ktorú restujeme 3 minúty, následne pridáme cesnak a restujeme ešte 2-3 minúty
  • pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a necháme chvíľku povariť aby nám zmes zhustla
     
  • po vybratí cesta z rúry ho potrieme omáčkou, pridáme listy špenátu, olivy, tvrdý syr resp. suroviny podľa chuti a dopečieme v rúre cca 5-7 minút
  • po upečení pizzu necháme na plechu vychladnúť a potom krájame.

 

Dobrú chuť!! :)

zeleninová pizza recept svet bedničiek

 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu